Voor elke interieurdecoratie de juiste vloer

Bij vloerbedekking wordt meestal meteen aan tapijten gedacht. Hoewel we nog vaak huizen met tapijt op de vloer zien, wordt deze vorm van vloerbedekking steeds minder. Tegenwoordig zien we steeds meer andere vormen van vloerbedekking, zoals gietvloer, vinyl, PVC, laminaat of linoleum. Deze vloerbedekkingen zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn over het algemeen veel sterker dan tapijten. Het uiterlijk van de kamer hangt grotendeels af van het type vloer dat erin wordt geplaatst. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type vloer dat het beste bij uw woning past. De vloerbedekkingen van Martijn de Wit zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen.

Het verschil tussen laminaatvloeren, vinylvloeren en PVC-vloeren

De verschillen tussen deze soorten vloerbedekkingen zijn niet groot, maar hebben elk hun eigen kenmerken. Welke vloer het beste bij u past, hangt volledig af van uw levensbehoeften. De PVC-vloer is gemaakt van polyvinylchloride. Dit materiaal is dunner en flexibeler dan de samengeperste laminaat laag. PVC lijkt qua samenstelling erg op vinyl, maar doordat de vloer stevig is, is de PVC-vloer iets sterker. PVC-vloer is goed te combineren met vloerverwarming. Doordat het materiaal dun is, kan de warmte die door de vloerverwarming wordt gegenereerd gemakkelijk doorgelaten worden. Een visgraat vloer van Martijn de Wit kan uitgevoerd worden met PVC en laminaat. Uiteraard kunnen ook andere patronen worden gebruikt, zoals stretchers of blokverlijming. We laten de keuze volledig aan jou over. Het leggen van de PVC-vloer kunt u het beste overlaten aan professionals, want de vloer moet perfect waterpas zijn.

Laminaatvloer

Laminaatvloeren bestaan ​​uit verschillende lagen. De toplaag is gemaakt van transparant kunststof met variabele dikte. De toplaag bepaalt ook meteen de kwaliteit. De onderste laag van het laminaat is samengesteld uit niet-waterdichte MDF. Langdurige blootstelling aan grote hoeveelheden water is slecht voor de vloer. Gelukkig is er geen probleem om de vloer te onderhouden met een licht vochtige dweil. Met laminaat kun je perfect het uiterlijk van hout of beton nabootsen.

Vinyl vloeren

De elastische onderkant van vinylvloeren is anders dan laminaat en PVC. Voor vinyl heeft deze laag een grotere flexibiliteit, zodat het tegelijkertijd ook geluid kan onderdrukken. Voor PVC-vloeren is deze laag sterker en sterker. Dit is de reden waarom PVC-vloeren meestal duurder zijn dan vinylvloeren. De vinylvloer kan over het gehele oppervlak van de betreffende kamer worden uitgesneden. Op deze manier krijgt u altijd vloeiende en naadloze resultaten. U kunt het zelf leggen, maar u kunt het het beste aan een deskundige overlaten. Omdat het materiaal erg dun is en direct op het oppervlak verwerkt kan worden, is het belangrijk dat het oppervlak ook helemaal vlak is. Vinylvloeren kunnen ook gemakkelijk worden gecombineerd met bestaande vloerverwarming.