Tip: plaats cementtegels op de vloer

Hoewel mijn stijl vrij strak van aard is, maak ik ook weleens uitstapjes naar een wat lossere stijl in mijn huis. Ik vind het juist interessant wanneer verschillende stijlen elkaar ontmoeten. Dat kan uiteenlopen van antieke meubelen in een nieuwbouwhuis of een juist moderne inrichting in een huis uit de negentiende eeuw, om maar enkele voorbeelden te noemen. In mijn eigen interieur laat ik verschillende stijlen door elkaar heenlopen, maak ik verschillende uitstapjes naar verschillende stijlen. Zo heb ik een stoel van Starck op een oud Perzisch tapijt geplaatst en wat is het wonderlijk te zien hoe die toch heel uiteenlopende smaken op bijzondere wijze samenvallen.

Opvallend contrast op de vloer

Nog iets wat opvalt in mijn interieur is bijvoorbeeld de vloer van cementtegels die ik onlangs eigenhandig heb gelegd. Ik heb gekozen voor mediterrane tegels die nogal opvallend zijn in mijn huis, die er echt uit ‘knallen’. In sommige ruimtes van mijn huis heb ik een cementen vloer met daarop bijvoorbeeld een oud tapijt, maar voor de woonkamer en de gang wilde ik zeer in het oog springende tegels, die een contrast vormen met de rest van de ruimte, juist vanwege het spel dat deze zodoende met elkaar aangaan.

Aanrader: volg ook eens een virtuele tour door een van de fysieke vestigingen van Designtegels
Aanrader: volg ook eens een virtuele tour door een van de fysieke vestigingen van Designtegels

De tegels kocht ik via de firma Designtegels, die vestigingen in Nederland heeft en een riante service aanbiedt voor haar buurland. De transportkosten voor het vervoeren van de cementtegels liggen namelijk vrij laag en zodoende is het voor ons Belgen ook nog erg interessant met dit bedrijf in zee te gaan. Was het niet voor de prijzen, dan toch wel voor de enorme variatie in de voorraad die zij hebben. Daarom besloot ik als zeer tevreden klant een aanbeveling uit te spreken voor deze firma.

 

Tip: bekijk onderstaande video eens voor een korte voorbereiding van het eigenhandig leggen van dit soort (cement)tegels