Een alternatief op de Bitcoin is de Litecoin. Litecoin is in 2011 opgezet door een Google-medewerker. De oprichter is Charles Lee. Litecoin zet zich neer als een gedecentraliseerde coin. De munt is gebaseerd op opensource software. Hierdoor is het voor andere bedrijven ook mogelijk om met de technologie aan de slag te gaan.

In vergelijking met andere cryptocurrencies gebruikt Litecoin een andere type algoritme. Bitcoin gebruikt SHA 256 als basis. De oprichter van Litecoin is Charlie Lee, een ex-software engineer van Google. De cryptomunt LTC bestaat al sinds 2011 en is daarmee een van de eerste cryptovaluta’s.

Bezoek aanbieder Bitvavo eens

Bitvavo biedt op dit moment de mogelijkheid om meer dan 30 verschillende cryptocurrencies gemakkelijk aan te schaffen met iDEAL. Alle beschikbare munten hebben wij in het overzicht aan de rechterkant opgenomen. Het kopen van cryptocurrency kan gemakkelijk door tegoed te storten in je account.

Dit kan door euro’s, Bitcoin of Litecoin over te maken naar Bitvavo. Het storten van euro’s kan door middel van een iDEAL-betaling (direct) of door een bankoverschrijving (1 werkdag) te doen. In de toekomst zullen meer betaalmethodes toegevoegd worden, zoals Bancontact.