De SDE++ subsidie, dit is wat je moet weten

Wanneer je aan de slag wilt met het verduurzamen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar men vaak niet echt bij stil staat. Dit komt, doordat men vaak niet bekend is met regelingen, subsidies en andere zaken die komen kijken bij het verduurzamen. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het is handig om dan juist meer te weten over de verschillende mogelijkheden. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over de SDE++ subsidie, want deze kan je namelijk een mooi voordeel opleveren.

Wat houdt de SDE++ subsidie in?

De afkorting SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Door gebruik te maken van deze regeling kun je een financieel voordeel krijgen om minder CO2 uit te stoten. Door deze subsidieregeling kun jij zonnepanelen aanschaffen tegen een gereduceerde prijs, maar doe je ook actief mee aan de duurzaamheid. Het is juist de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen hieraan deelnemen om de kosten op energie te verlagen en actief mee te denken en te doen aan het milieu.

In gesprek en een plan maken

Natuurlijk begin je tegenwoordig niet, zomaar aan iets en wil je een goed plan op tafel hebben liggen. Het is dus ook belangrijk om in gesprek te gaan over de SDE++ subsidieregeling, want alleen zo weet jij precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Daarnaast is het handig om niet maximaal in te zetten als blijkt dat het plan dat je voor ogen hebt niet haalbaar is. Mocht je in gesprek gaan, dan is het verstandig een overzicht van het dak te hebben. Zo kan men je namelijk precies voorzien van maatwerk en weet jij ook wat de besparing jou kan opleveren.

Hoe wordt de SDE++ subsidie aanvraag berekend?

Er is niet per se een vast bedrag vastgesteld die jij zou kunnen krijgen voor het verduurzamen, men kijkt vooral naar de reductie van CO2. Men heeft hier een speciale rekentool voor, die gelijk inzichtelijk maakt hoeveel subsidie jij zou kunnen krijgen voor het verduurzamen van jouw pand. De aanvraag hoef je niet zelf te doen, want hier kun je kosteloos hulp bij ontvangen.

Waar kun je terecht?

Er zijn anno 2022 steeds meer bedrijven die verschillende aanbiedingen doen als het gaat om verduurzamen, maar niet ieder bedrijf is geschikt of aan te bevelen. Een bedrijf waar je wel mee in zee kunt gaan is KiesZon. Met KiesZon ben jij zeker van een eerlijk plan en weet jij ook precies wat er haalbaar is in jouw situatie. Op deze manier sta je niet voor verrassingen achteraf, daarnaast kan KiesZon ook meehelpen met de aanvraag voor de SDE++ subsidie. Het grote voordeel hiervan is, dat je zelf geen papieren rompslomp hebt en dat bijna alles voor je geregeld wordt. Zo weet jij ook zeker dat je niet te veel SDE++ subsidie gaat ontvangen en dat je uiteindelijk niet hoeft terug te betalen. Let wel op dat je de SDE++ subsidie pas ontvangt, nadat jij de zonnepanelen hebt laten plaatsen.