Een goed hoofdkussen kan een wereld van verschil maken. Zo kan een goed hoofdkussen nekklachten oplossen of verminderen, je ademhaling verbeteren en je uiteraard een fijnere nachtrust bezorgen. Als we nadenken over hoe we beter kunnen slapen, wenden we ons bijna altijd tot ons lichaam, maar niet tot het bed zelf. We proberen bijvoorbeeld slaapmiddelen of meditatieoefeningen voor het slapen te verbeteren. Maar waarom zou je niet meer aandacht aan het vinden van een goed hoofdkussen besteden? 

Een kwaliteitskussen maakt verschil

Ken je de uitspraak: “Zodra mijn oor het kussen raakt, val ik in slaap”. Een kwaliteitskussen kan een grote bijdrage leveren aan een goede nachtrust, maar het beste kussen is niet altijd het kussen met de beste eigenschappen. Per persoon verschilt dit enorm. Wel zijn er een aantal zaken waarop je moet letten om te bepalen wat een goed hoofdkussen is voor jou. Er zijn veel soorten kussens die zijn ontworpen om verschillende problemen aan te pakken waar jouw lichaam mogelijk mee te maken heeft. Als je bijvoorbeeld allergisch bent, wil je weten wat voor soort hoofdkussen je moet kopen om het juiste type anti-allergene kussen te vinden.

Wat is een goed hoofdkussen? 

Het beste kussen voor elke persoon is een kwestie van persoonlijke voorkeur, en veel mensen vinden het moeilijk om te kiezen tussen alle verschillende soorten op de markt. Het is belangrijk dat je je concentreert op de vulling van jouw kussen. De ideale vulling is:

  • Niet te dik of te dun, jouw ruggengraat dient in een lijn met jouw nek en hoofd te liggen als je op jouw zij ligt;
  • Heeft een vulling die jou niet irriteert;
  • Is zacht en comfortabel;
  • Biedt een uitstekende vocht- en temperatuurregulering.

Om bovenstaande te bepalen en een goed hoofdkussen te vinden, kijk je: 

  • Of je je prettiger voelt bij het gebruik van een natuurlijk materiaal of een synthetisch materiaal;
  • Bepaal je jouw slaaphouding
  • Kijk je of je het te warm of te koud hebt in bed;
  • Onderzoek je of je wel eens wakker wordt met een vochtig hoofd van transpireren; 
  • Ga je actief voelen of je nek- rug- of schouderklachten hebt.

Op deze manier kun je antwoord krijgen op bovenstaande vragen.

Een goed hoofdkussen kopen

Een leuke tip voor het kopen van een goed hoofdkussen is naar een hotel gaan. Veel hotels bieden allerlei kussens aan om hun gasten een prettig verblijf te bieden. Er bestaan zelfs een soort menukaarten waar je je kussen uit kunt kiezen. Zo kun je snel bepalen welk hoofdkussen jij prettig vindt. Je gaat er dan direct een nacht op slapen.Je kunt kiezen uit standaard kussens, maar ook uit veren kussens, kussens van kapok, traagschuim kussens of kussens die gebruik maken van synthetische materialen. Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van een goed hoofdkussen is dat het comfortabel moet zijn terwijl je slaapt.

Een kussen kopen

Je kan tegenwoordig prima een hoofdkussen online kopen via Hoofdkussen.com. Dit is makkelijk en snel. Je hebt vaak gratis verzending en leuke aanbiedingen. Zo kun je periodiek weer een nieuw kussen bestellen en steeds beter bepalen wat voor jou een goed hoofdkussen is.