Bad kopen? Alles wat jij wil weten

Een bad trekt vaak je aandacht in de badkamer. Het is simpelweg het grootste object in de ruimte. Daarom is het niet zo gek dat je een mooi exemplaar wilt hebben. Maar dat niet alleen: het is ook een plek waar je tot rust kan komen. Aan het eind van de dag even lekker ontspannen in een warm bad. Wie wil dat nou niet? Geen wonder dat men hierin geld wil investeren. Ga jij dit ook doen? Wil jij binnenkort ook een bad kopen? Lees dan gauw verder. In dit artikel geven we je meer informatie over de soorten badkuipen en tips voor de aanschaf hiervan. 

Verschillende modellen bad kopen

Welk type bad je wilt, hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke smaak. Zo is een inbouw ligbad een veel voorkomende optie. Dit is een bad dat wordt ingebouwd tegen de muur. Hierdoor wordt je badkamer een mooi geheel. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken en kan je het ook omtoveren tot douche. De douchekop kan je namelijk boven de kuip laten hangen. Ook kun je door de vrijstaande randen makkelijk je shampoo en lichaamszeep kwijt. Wat betreft installatie is dit ook de makkelijkste en goedkoopste optie. 

Heerlijk liggen in een vrijstaand bad

Wil je liever een vrijstaand bad kopen? Dan kan dit natuurlijk ook. Deze baden staan los van de muur en kun je overal in de ruimte plaatsen. Je ziet ze dan ook vaker terug in grote badkamers of in woningen waarbij de slaapkamer en badkamer in één ruimte zitten. Het is hier wel belangrijk om aan de afvoer en waterleidingen te denken. Deze moeten namelijk geïnstalleerd worden onder de vloer. Als jouw ligbad dus in het midden van de badkamer staat, moet je deze leidingen helemaal doortrekken naar die plek. De kosten zijn daarom ook hoger bij dit type. Daarnaast heb je ook nog een bad op pootjes. Dit is eigenlijk variant op een los ligbad. Vaak zijn deze pootjes mooi versierd met krullende vormen of een gouden kleur. Dit geeft een klassieke en luxe uitstraling. 

Wil je nou echt helemaal uitpakken en heb je extra geld gespaard? Dan kun je ook kiezen voor een whirlpool bad. Dit is een andere benaming voor bubbelbad. Zo kom je tot een echte ontspanning na een lange dag werken. 

Bad kopen? Let hier ook op!

Er zijn ook nog andere elementen waar je op moet letten voor de aanschaf van een bad. De afmetingen zijn nogal belangrijk. Je wil namelijk wel dat je optimaal kan genieten van het bad. Houd hierbij rekening met jouw lengte en of je liggend of zittend wilt badderen. Omdat kranen een essentieel onderdeel zijn van baden, moet je hier ook rekening mee houden. Welk type kraan past bij je bad? Bepaalde modellen vragen namelijk om een specifieke kraan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een los bad. Dit heeft namelijk altijd een badkraan bij nodig. Bovendien is het noodzakelijk om na te denken over de afvoer. Laat je deze liever in het midden of aan het eind van de kuip zitten? Als je vaak met z’n tweeën in bad wilt, is het handiger om deze in het midden te plaatsen. Zo zit het niemand in de weg. Wil jij al een bad kopen?